ISTORIE DE SUCCES

Asistentul Personal - O nouă şansă la viaţă  

   Bolile şi necazurile nu ocolesc pe nimeni, însă atunci când un accident de circulație necruţător loveşte un copil dintr-o familie modestă, tragedia se dublează. Este şi cazul Rodicăi Radeanu originară din s.Musteața. De șase ani, Rodica se luptă cu o boală necruţătoare: „Traumatism vertebro-medular. Contuzie medulară”, care o împiedică să ducă o viaţă normală.

IMG 20161114 101103   În urma unui tragic accident a rămas imobilizată în scaunul cu rotile, necesitând ajutorul unei persoane terțe în toate domeniile. Ulterior, mama fetei a fost angajată în calitate de asistent personal pentru a-i putea oferi asistenţă şi îngrijire şi pentru a o ajuta să ducă o viaţă cât mai independentă în propria casă şi în comunitate.

   Rodica muncește foarte mult împreună cu asistentul personal. Procesul de recuperare decurge foarte greu, dar totuși sunt progrese. Asistentul personal o supraveghează 24 de ore din 24, o însoțește pe toată durata reabilitării în instituții medicale și o sprijină când aceasta își antrenează mușchii abdominali și mușchii spatelui cu ajutorul unui aparat multifuncțional.

   Indiferent de diagnostic, Rodica crede în bunul Dumnezeu,se bucură de momentele în care primește dragoste și apreciere din partea familieiși speră căîntr-o bună zi va putea simți pamântul sub propriile picioare.