Link-uri utile  

   

TELEFON Falesti

   

guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

logo casmed

   

logo advocacy

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

Asociaţia Obştească "Keystone Moldova"

Asociația Obștească "Keystone Moldova"

keystone moldova

   Keystone Human Services International Moldova Association este o organizaţie non profit care activează pentru comunitate, pentru a crea un mediu unde toţi oamenii să poată creşte, să aibă o alegere şi să fie valorizați ca membri cu drepturi egale ai societăţii.

   KHSIMA a fost înregistrată ca organizaţie non-guvernamentală la Ministerul  Justiţiei al Republicii Moldova la 23 iunie 2004.

   Misiunea organizației este promovarea și dezvoltarea oportunităţilor persoanelor care necesită servicii din cauza condiţiilor de incapacitate, sărăcie, abandon, instituţionalizare şi alte condiţii social adverse.

KHSIMA oferă servicii la aproximativ 100 de copii din familii vulnerabile în cadrul a două Centre Comunitare situate în satele Tudora şi Bacioi. Centrele prestează servicii de integrare socială şi educaţională pentru copiii ai căror părinţi sunt dependenţi de alcool şi trăiesc în condiţii extrem de sărace; copii lăsaţi în îngrijirea buneilor sau altor rude pentru că părinţii sunt plecaţi la muncă peste hotare, copii din familii needucogene. Aceşti copii se supun riscului de a fi traficaţi, atraşi în diferite activităţi criminale, abuzaţi. În afară de activităţile zilnice ,copii beneficiază şi de alimentaţie în cadrul centrelor.

Proiectul “Comunitate Incluzivă-Moldova” este implementat de asociaţia obştească Keystone Human Services International Moldova Association în baza unui parteneriat stabilit între Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei; Open Society Mental Health Initiative; Fondaţia Soros-Moldova; Hope and Homes for Children şi Keystone Human Services International.

Scopul proiectului este de a contribui la reforma sistemului de îngrijire şi protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi, să crească gradul de incluziune socială a acestora prin:

  • Dezvoltarea serviciilor comunitare care răspund nevoilor diferite ale persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor lor / îngrijitorilor;
  • Dezvoltarea unor cadre legislative şi normative pentru reglementarea serviciilor nou create ca alternative îngrijirii instituţionale.

   KHSIMA este activă în promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul proiectului „Grupul de Acţiune Comună în Strategii Media” (GACSM). GACSM este format din ONG-uri active care lucrează în domeniul dizabilităţii şi are scopul de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei privind problemele ce ţin de dizabilitate, de a promova drepturile persoanelor cu dizabilităţi,  de  a lupta împotriva stigmatizării şi discriminării şi de a sprijini incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.