“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

 Stimați utilizatori!

iiiii       Bine ați venit pe pagina web a Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DASPFC

   

Rezultate frumoase în baza acordului de colaborare

Semnarea acordului de colaborare între CAS “Casa Speranţei” şi A.O. “Speranţă şi Caritate” la data de 01.01.2015, a rezultat pe parcurs cu activităţi frumoase şi sponsorizări personalizate cu şi pentru beneficiarii centrului “Casa Speranţei”.

Astfel, la 8 aprilie curent, reprezentanţii A.O. “Speranţă şi Caritate” împreună cu 3 voluntari din SUA, Mary-Katherin,Tom şi Rachel, au bucurat beneficiarii centrului cu o activitate educativă şi distractivă.

De asemenea, copiii din cadrul serviciului cu regim de zi şi plasament temporar au primit în dar dulciuri, haine şi încălţăminte.

“Sunt extrem de fericită că am ocazia să particip la activităţile organizate de colaboratorii asociației, nu este prima data cînd ei ne bucură cu aşa surprize. Mulţumesc echipei A.O. “Speranţă şi Caritate”, entuziasmată, a relatat Sofia, beneficiara centrului “Casa Speranţei”.

20160408_150433
20160408_150510
20160408_152744
DSCN5935
1/4 
start stop bwd fwd

“Padurea este aurul verde al ţării noastre”.

Haideţi să protejăm aurul!

   La data de 24 martie curent, în cadrul CAS „Casa Speranţei” a avut loc activitatea cu genericul Pădure verde, pădure.

   La activitate au participat beneficiarii din cadrul serviciului de zi şi plasament.

Scopul activităţii a fost dezvoltarea atitudinii grijulii faţă de natura ce ne

înconjoară, încurajarea unui comportament adecvat în sînul naturii.

În cadrul activităţii s-au dus discuţii despre intervenţia pozitivă şi negativă a omului asupra naturii. S-a dus la cunoştinţă factorii ce duc la distrugerea pădurilor, s-a discutat despre îngrijirea, ocrotirea şi protejarea plantelor, animalelor şi a mediului înconjurător. Copii au meditat asupra întrebărilor : „Ce face natura pentru mine?”, „Ce fac eu pentru natură?” .

     S-a trecut în revistă flora şi fauna pe cale de dispariţie din Cartea Roşie a Republicii Moldova. Copiii au citit şi au discutat articolul „Copilul răsfăţat şi pomul” iar pe fundalul cîntecului „Codrii mei bătrîni” au realizat lucrări practice. Activitatea s-a încheiat cu citirea curiozităţilor despre natură.

20
201
20160324
20160324_1
20160324_133221
1/5 
start stop bwd fwd

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești