May 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
   

guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

 Stimați utilizatori!

iiiii       Bine ați venit pe pagina web a Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DASPFC

   

„Micul bucătar. Astăzi gătim împreună cu copiii”

Recent, în cadrul CAS „Vivatis” a fost înființat Cercul practic ”MICUL BUCĂTAR”.

La activitate au fost implicați beneficiarii din cadrul serviciului de zi şi plasament  și colaboratorii centrului.

Scopul cercului constă în dezvoltarea cunoştinţelor, priceperilor şi abilităţilor de preparare, aranjare și servire a bucatelor, modalităților de stimulare a creativității, încurajîndu-i și ajutîndu-i pe copii să adopte obiceiuri alimentare sănătoase.

De asemenea, copiii vor învăța informații noi cu privire la elementele de gastronomie, descoperind astfel secretele culinare ale unor mese savuroase.

Bucatarul din cadrul Centrului a desfășurat o lecție educativă referitor la activitățile cercului. Apoi viitorii bucătari au aplicat în practică cunoștințele acumulate. Aceștia împreună cu bucătarul au pregătit salata ”Olivie”, pe care ulterior au și servit-o.

Pe viitor activitatea se va desfășura săptămînal, unde copiii vor învața cum să aleagă alimentele indispensabile unei mese delicioase, dar mai ales sănătoase, hrănitoare și bogate în vitamine.

1112
1113
1114
1115
1116
1/5 
start stop bwd fwd

24 martie - Ziua Mondială a Tuberculozei

   Anual, la 24 martie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a luptei împotriva tuberculozei. Cu această ocazie în cadrul CAS ”Vivatis” s-a desfășurat o lecție educativă cu genericul: ”Ce este tuberculoza și măsurile de prevenire a ei”.

   Activitatea a avut drept scop înşuşirea de către copii a cunoştinţelor despre TBC şi formarea deprinderilor de igienă şi prevenire a îmbolnăvirii de TBC.

   La eveniment au participat colaboratorii centrului împreună cu 7 beneficiari din serviciul de plasament și 10 beneficiari din serviciul de zi. Acestora li s-au oferit informații din literatura de specialitate, au fost distribuite pliante și broșuri informative și prezentate materiale video tematice.

   În cadrul activității au fost discutate următoarele subiecte:

  • Ce este tuberculoza și căile de prevenire a ei;
  • Cauza apariției îmbolnăvirii și cum se manifestă;
  • Tratarea tuberculozei și consecințele ei.

   La finalul lecției copiii au conștientizat faptul că tuberculoza este încă o boală epidemică la nivel global şi cauzează milioane de decese anual.

IA
II
IU
1/3 
start stop bwd fwd

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești