guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

În prima linie mereu, uitând de propria  viață și de greu- ești Tu ,  lucrătorul și asistentul social!

11În clipele  grele de incercare, am dori să parafrazăm  spusele lui  I. Druță:  „De-i frig, de plouă, de bate vântul, la marginea  unui  sat ” ori a unui colț de  oraș răsare chipul  lucrătorului și a asistentului social comunitar.

În condiții extreme, de risc sporit de a se infecta cu virusul COVID-19,  anume ei sunt cei care își fac cu dedicație misiunea, lăsând în spate grijile pentru propria familie ,interesul și sănătatea personală.

Acești oameni cu o mare  responsabilitate  față de serviciu și o grijă incomensurabilă față  de beneficiar ,zi de zi, aduc  speranța în casele și sufletul  copiilor lipsiți de dragostea părintească, bătrânilor solitari sau abandonați de rude.

Experiența țărilor care au trecut sau trec prin perioade cu un număr mare de persoane afectate de COVID 19, ne demonstrează cum se modifică și crește nevoia de asistență socială.

În această perioadă, asistenții și lucrătorii serviciilor sociale intră în prima linie de asistență a persoanelor vulnerabile afectate direct sau indirect de perioade de izolare și de măsurile de protecție împotriva COVID -19. Mai mult, crește numărul persoanelor care au nevoie de suport și crește numărul vulnerabilităților cu care populația se confruntă.

Asistenții și lucrătorii sociali comunitari  se luptă pentru persoanele vulnerabile din comunitate, la fel cum personalul medical se luptă în domeniul medical. Numărul persoanelor vulnerabile care nu pot ieși din casele lor crește zi de zi, iar asistenții și lucrătorii sociali par să aibă încă un drum lung de parcurs. Angajații serviciilor sociale au un rol esențial, deoarece lucrează cu acei cetățeni care prezintă un risc ridicat în cazul în care infecția se va răspândi în comunitățile lor, cum ar fi persoanele fără adăpost și persoanele aflate în sărăcie, fără acces la facilitățile de igienă sau servicii medicale.

În acest context, dar și în scopul prevederii  recomandărilor MSMPS, reiterăm -  măsurile de protecție nu sunt un moft. Sunt o obligație.

Niciodată nu am contat atât de mult unii pentru alții și nu am fost nevoiți să ne reconsiderăm relațiile sociale așa cum se întâmplă anul acesta.

Astăzi trebuie să învățăm să fim împreună, deși trebuie să fim departe unul de celălalt!

Aveți grijă de voi,dragii și scumpii noștri colegi!

Vă mulțumim pentru responsabilitatea de care dați dovadă!

Suntem alături de voi!

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești