guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

ATELIER DE INSTRUIRE

„Cooperarea intersectorială în prevenirea și asistența copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijării și exploatării”

IMG 9497Astazi, 27 februarie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat atelierul de instruire cu tematica „Cooperarea intersectorială în prevenirea și asistența copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijării și exploatării”

Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală Asistență Socială Protecția Familiei și Copilului Fălești.
La instruire au participat 32 coordonatori VNET din instituțiile generale de învățământ și 3 coordonatori de programe orientate spre prevenirea VNET din cadrul centrelor de asistență social din raionul Fălești.
  Scopul atelierului a fost direcționat spre consolidarea competenților specialiștilor din domeniul educației în aplicarea mecanismului de cooperare intersectorială în prevenirea și asistența copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijării și exploatării.

  În  cadrul seminarului s-au discutat subiectele privind:

  • actele normative: HG 147/2018 cu privire la Instrucțiunea cu privire la mecanismul de cooperare intersectorială pentru prevenirea primară;
  • Serviciul de zi- Programe de prevenire;
  • Domenii de bunăstare a copilului, element important în abordarea multidisciplinară a copilului.

  La finele atelierului participanții au venit cu concluzii și au evaluat importanța de conlucrare între actorii sociali de nivelul I, în prevenirea și asistența copiilor victime și potențiale VNET.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești