guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

D na Emilia Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DASPFC

   

Marin & Maria- o poveste de dragoste emoționantă până la lacrimi

Doi tineri cu nevoi speciale trăiesc o poveste de dragoste deosebită. Aceștia s-au cunoscut în urmă cu aproximativ trei ani într-un centru de reabilitare, Maria fiind locuitoare a satului Dumbrăvița, raionul Sângerei, iar Marin beneficiar al Serviciului social “Locuința protejată” din orașul Fălești. Ambii suferă de deficiențe foarte grave, încadrate în gradul sever de dizabilitate. Pentru a fi fericiți, oamenii au nevoie de sinceritate și afecțiune iar pentru Maria și Marin drumul spre fericire presupunea o căsuță proprie și o sărbătoare la care au visat dintotdeauna pentru a-și uni destinele.

Datorită cofondatoarei platformei Caritate.md, Dna Svetlana Sainsus, cazul acestor tineri frumoși la chip și la suflet a fost mediatizat și a sensibilizat multă lume. Oameni cu suflet mare din țară și din alte colțuri ale lumii au decis să-i ajute, donând bani pentru acest cuplu.Tinerii au acum o locuință proprie. La fel, data de 08 februarie 2018 va ramâne indiscutabil una memorabilă pentru tineri, despre care vom putea spune multe, retrăi momente şi prelua cele mai frumoase exemple - cei doi si-au legat jurămintele pe viață și s-au căsătorit!

Nunta a fost posibilă datorită mobilizării comunitare și a eforturilor comune depuse de către reprezentanții DASPFC Fălești, Sîngerei, Fundaţia de caritate "Sfântul Gheorghe", Keystone Moldova, Consiliul raional Fălești, reprezentanții autorităților publice locale, nași, părinți, prieteni și nuntași. Printre invitații de onoare s-au numărat și cei mai de frunte oameni ai raionului nostru, Dna Iraida Bînzari, președintele raionului și Dl Vladimir Rusu, primarul orașului Fălești.

DASPFC mulțumește foarte mult oamenilor de bună credinţă care au fost alături de tineri, contribuind la organizarea frumosului eveniment pe care mirii l-au visat și l-au meritat. Galerie foto.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești