guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

D na Emilia Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DASPFC

   

Reprezentanții Keystone Human Services International din SUA în vizită de studiu la Fălești


La 29 ianuarie reprezentanții Asociației Keystone Human Services International, Disability Rights International USA și Keystone Moldova au efectuat o vizită de studiu în raionul Fălești, având drept scop familiarizarea cu serviciile sociale prestate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Cu un cuvânt de salut pentru participanți a venit Dna Emilia Ciobanu, șef DASPFC, care a vorbit despre impactul serviciilor sociale asupra persoanelor cu dizabilități, familiilor acestora și comunității, specificând faptul că în urma ativităților prestate de specialiștii serviciilor sociale au generat schimbări radicale în atitudinea și comportamentul părinţilor persoanelor cu dizabilităţi: schimbarea concepțiilor de viață, depășirea unor stereotipuri și creşterea gradului de fericire şi satisfacţie.

Oaspete de onoare al întrunirii a fost Dna Genevieve Fitzgibbon, vicedirector Keystone Human Services International, care, în discursul său de bun-venit participanților, a remarcat importanța dezvoltării serviciilor sociale în scopul sporirii gradului de independenţă și asigurării incluziunii sociale a persoanelor din Moldova.

De asemenea, s-a pus accent pe rolul Keystone Moldova în dezvoltarea serviciilor sociale: Echipa mobilă, Locuința protejată, Casa comunitară, Respiro și asigurarea durabilității de către Consiliul raional Fălești.

Totodată, invitații au vizitat Serviciul social “Locuința protejată”, care, deja, funcționează de mai bine de patru ani.

Oaspeții au adus sincere mulţumiri conducerii Direcţiei Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului Fălești şi serviciilor menţionate mai sus pentru primirea caldă, deschidere, colaborare şi receptivitate.Galerie foto.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești