October 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
   

guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

D na Emilia Stimați utilizatori!

       Bine ați venit pe pagina web a Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DASPFC

   

Curs de instruire pentru lucrătorii sociali

     Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a organizat în perioada 10-11 noiembrie un curs de instruire pentru lucrătorii sociali din cadrul Serviciului de îngrijire socială la domiciliu cu tematica “Ce trebuie să cunoască pacientul cu diabet zaharat?”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Prevenirea și tratamentul diabetului zaharat în Republica Moldova”, implementat de către Asociația Obștească „Homecare” în parteneriat cu Caritas Republica Cehă prin intermediul „Programului de Cooperare și Dezvoltare Internațională”, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Republica Cehă.

     Instruirea a avut drept scop consolidarea cunoștințelor lucrătorilor sociali în domeniul profilaxiei diabetului zaharat.

     Cu un cuvânt de salut a venit Dna Viorica Dumbrăveanu viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a îndemnat participanții să-și consolideze capacitățile de îngrijire a pacienților cu diabet zaharat în condiții de domiciliu.

     Formatori al cursului de instruire au fost Dna Natalia Rusnac și Dna Dina Ceban, specialiști din cadrul DASPFC.

     În cadrul instruirii s-a discutat despre rolul lucrătorului social și a beneficiarului în prestarea serviciului de îngrijire socială la domiciliu, precum și importanța membrilor echipei multidisciplinare în evaluarea, planificarea și prestarea serviciilor de îngrijire socială la domiciliu.

     Sesiunea zilei a doua a fost deschisă de Dna Maria Munteanu, profesor universitar în domeniul medicinei, care s-a axat pe rolul comunicării lucrătorilor sociali cu beneficiarii, pacienții de diabet zaharat, factorii care facilitează comunicarea și factorii care împiedică comunicarea cu pacientul.

     Subiectele “Profilaxia diabetului zaharat”, “Măsurile de prevenire a piciorului diabetic” și “Măsurarea concentrației în sânge” au fost relatate de către Dna Elena Cumurciuc, medic de familie din or. Fălești.

     Cunoștințele acumulate de lucrătorii sociali vor fi implementate în lucrul cu beneficiarii, pacienții bolnavi de diabet zaharat.

     La finalul cursului, participanții au primit certificate de participare.

Galerie foto.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești