guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

D na Emilia Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DASPFC

   

Autoevaluarea componentelor cheie a sistemului de protecție și educație a copilului, pe parcursul ultimilor 4 ani, ca rezultat al implementării proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”

     Dna Emilia Ciobanu, șef DASPFC, Dna Silvia Matasî, șef DGE și Rodica Railean, specialist în protecția drepturilor copilului împreună cu specialiști din alte 10 raioane, beneficiare ale Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, au participat la un exercițiu de autoevaluare a rezultatelor obținute, în cele 11 raioane, pe componentele cheie ale sistemului de protecție și educație a copilului, dezvoltate pe parcursul ultimilor 4 ani și cu suportul proiectului menționat.

     Participanții la atelierul de lucru și-au împărtășit realizările și experiențele accumulate în procesul de implementare a proiectului și au discutat asigurarea durabilității serviciilor și programelor create și consolidate cu suportul proiectului.

     Evenimentul a fost organizat de PPFC în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, cu susținerea financiară a USAID, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și 11 raioane beneficiare ale proiectului: Fălești, Ungheni, Călărași, Telenești, Cahul, Orhei, Nisporeni, Căușeni, Sîngerei, Rezina și Soroca.

     Proiectul ”Familie puternică pentru fiecare copil” a fost lansat în anul 2014 și a fost implementat în raionul nostru în colaborare cu Consiliul rational Fălești, având drept scop de a îmbunătăţi siguranţa, bunăstarea şi dezvoltarea copiilor în situaţie de risc şi a celor lipsiţi de îngrijire familială adecvată. Galerie foto.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești