guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

Activitate de raportare 2019

IMG 9425La data de 24 februarie 2020 Secția Protecție a Familiei și Copilului a prezentat raportul activității pentru anul 2019 a serviciilor sociale pentru familii și copii. În cadrul ședinței a fost analizată activitatea următoarelor servicii sociale:

Serviciul de prevenire și monitorizare a EMD

Sesviciile sociale de tip familial: Asistența Parentală Profesionistă, Tutelă/curatelă, adopție

Serviciul social Sprijin familial pentru familii cu copii

Serviciul social post-instituțional

Serviciul juridic

Serviciul psihopedagogic

Rapoartele de activitate pentru anul 2019 au fost prezentate și de:

Centrul Multifuncțional de Asistență Socială ,,Nufărul Alb”

Centrul de Asistență Specializată pentru familii cu copii cu necesități emoționale speciale ,,ProSperare”

Centrul de Asistență Specializată și Formare Continuă ,,Casa Speranței”

În urma analizei rapoartelor anuale au fost date recomandări pentru îmbunătățirea calității serviciilor specializate pentru copii.

Masă rotundă cu privire la Ziua Internațională a Romilor

33La data de 16.04.2019, copii clasei a-IV-a din L.T. „Ion Creangă” or.Fălești au participat la activitate dedicată Zilei Internaționale a Romilor cu tema „Cunoaște-mă înainte să mă judeci”. Specialiștii din cadrul SPFC au transmis copiilor un mesaj foarte important „indiferent de vestimentație, rasă și gen trebuie să vedem bunătatea în copil”. Scopul activității a fost de a confrunta diferite situații discriminatorii pentru copiii de etnie romă din Moldova. 

„Cunoaște-mă înainte să mă judeci”

Training-ul cu tematica “Tendințe în sănătate și nutriție”     

   La data de 30 octombrie curent, în incinta Centrului de formare continuă „Casa Speranței” a fost desfășurat Training-ul cu tematica “Tendințe în sănătate și nutriție” organizat de către Centrul raional pentru Protecția Copilului și Familiei Fălești în colaborare cu Fundația Bitonic mun. Chișinău (Centru Educațional de Sănătate și Nutriție pentru Copii și Adolescenți).

    Trainingul a fost organizat în contextul educației pe tema nutriției și sănătății, cu participarea și implicarea tinerilor, copiilor și specialiștilor care sunt responsabili de alimentația corectă a copiilor.

   În cadrul evenimentului s-a discutat despre alimentația corectă, importanța caserolei și dauna gustărilor nesănătoase, cum să preparăm un desert sănătos și cum să ne alimentăm pentru a menține energia în organism. Iar în partea a doua a fost organizată activitatea practică, unde participanții au învățat cum să pregătească canape-uri sănătoase și în același timp gustoaseGalerie foto.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești