guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

ȘEDINȚA PLURIDISCIPLINARĂ ÎN COMUNA ALBINEȚUL VECHI

107611867 724212195037772 6746687577169112939 nLa data de 15.07.2020 în incinta Primăriei comunei Albineţul Vechi s-a desfășurat ședința pluridisciplinară cu participarea specialiștilor din cadrul DGASPFC Fălești (șef adjunct -Malachi Lilia, specialist principal- Anii Eugenia, jurist -Sîrbu Sergiu), membrii EMD din comuna Logofteni și membrii EMD din comuna Albineţul Vechi, care au avut inclusă în agenda ședinței: Identificare a formei de protecție a unei persoane în etate, aflată în dificultate și constatarea oportunităților de a fi plasate în serviciile sociale specializate.

La finele ședinției sa stabilit etapele de referire a dosarului la comisia raională pentru protecția socială a persoanelor aflate în dificultate sau cu Dizabilități pentru plasament, în cadrul CSS „Pentru Voi”.

Ședință de raportare a Secției Protecție a personelor în etate și cu dizabilități

IMG 9522La data de 28 februarie 2020 Secția Protecție a personelor în etate și cu dizabilități au prezentat raportul activității pentru anul 2019 în format PPT a serviciilor sociale pentru personelor în etate și cu dizabilități. În cadrul ședinței a fost analizată activitatea următoarelor servicii sociale:

  • Serviciul Social Asistență Personală
  • Serviciul Social „Casa Comunitară”
  • Serviciul Social „Locuința Protejată”
  • Serviciul social de Suport monetar
  • Serviciul de îngrijire social la domiciliu
  • Serviciul juridic
  • Serviciul ortopedie și protezare
  • Serviciul Prestații sociale

Rapoartele de activitate pentru anul 2019 au fost prezentate și de centrele subordinate Secției personelor în etate și cu dizabilități:

  • Centrul de Asistență Socială ,,Împreună”
  • Complexul de Servicii Sociale ,,Pentru Voi”

În urma analizei Rapoartelor anuale au fost date recomandări pentru îmbunătățirea calității serviciilor specializate pentru adulți.

Ședința de informare a persoanelor  cu  deficiențe  auditive

IMG 9472La 26 ianuarie 2020, s-a desfășurat o ședința de informare a persoanelor  cu  deficiențe  auditive din r. Fălești,  organizată de Asociația Surzilor din RM FT „NORD”  în parteneriat cu Direcția Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești.    

În cadrul  ședinței  a  fost  pus  accentul  pe  problemele  cu  care  se  confruntă  persoanele  cu  deficiențe  de  auz,  modalitatea de  acordare  a  prestațiilor  și  serviciilor  sociale.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești