guvernul

   

muncii

   

consiliul

   

civic

   

terre de h

   

parteneriate

   

keystone

   

guv2

   
   

reclama

   

19665114 1278487395606600 686959940031740570 n

   

Poster 111

   

“NOI, PENTRU CEI CU NEVOI!”

IMG 5529 Stimați utilizatori!

  Bine ați venit pe pagina web a Direcției Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, instituția care oferă asistență și sprijin persoanelor aflate  în dificultate - copii, familie, persoane singure, persoane vîrstnice sau cu dizabilități, abuzate, marginalizate, victime ale violenței sau aflate în orice altă situație  de risc.

   DGASPFC are rolul de a asigura aplicarea politicilor și strategiilor naționale de asistență socială, dezvoltarea şi gestionarea serviciilor de asistenţă socială în   scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii și satisfacerea necesităţilor sociale a persoanelor şi grupurilor aflate în dificultate.

   În acest sens, Direcția  elaborează strategii proprii şi programe de acțiune în domeniu în funcție de nevoile cetățenilor din unitatea administrativ teritorială.

   Împreună cu partenerii noștri, organizații non-guvernamentale, fundații, spitale, școli, alte structuri de resort, suntem aproape de cei care au nevoie de ajutor.

   Permanent, o echipă de profesioniști din cadrul Direcției, este gata să contribuie la identificarea soluțiilor pentru înlăturarea/diminuarea problemelor ce vă frămîntă.

   Sperăm ca informaţia WEB a site-lui nostru să asigure schimbul eficient şi rapid de informaţie între Direcție şi cetăţeni, contribuind la creşterea calităţii serviciilor oferite, precum şi accesibilitatea lor.

Succes și prosperitate tuturor!                                            Cu respect,

 Emilia Ciobanu, șef  DGASPFC Fălești

   

Ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

116694349 755975478487799 1756163377040738001 n La data de 29 iulie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

 Membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 6 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.

   În cadrul ședinței s-au examinat 3 cazuri de instituirea tutelei/curatele. S-a cercetat 1 caz de încetarea plasamentului de tip rezidențial  și 2 cazuri de prelungirea plasamentului de tip.

Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

ȘEDINȚĂ ON-LINE „START ÎN VIAȚA INDEPENDENTĂ”
11
 
A fost desfășurată ședința on-line cu absolvenții ciclului gimnazial din cadrul serviciilor de tip familial APP/CCTF și plasament de tip rezidențial cu tematica „START ÎN VIAȚA INDEPENDENTĂ”, Ședința a fost organizată de specialiștii din cadrul DGASPFC Fălești, dna Purice Linda și dna Lungu Tatiana.
În cadrul ședinței, adolescenții ș-au expus opinia cu privire la „Ce este în viziunea lor cariera?”, au realizat un chestionar cu tematica „Vreau să devin..”, și au fost informați despre privilegiile pe care le au copii cu statut definitivat.
În concluzie, putem menționa că toți absolvenții doresc să-și continue studiile, doresc să-și formeze o carieră și să devină adulți responsabili!

 Ședința Comisiei  raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.

IMG 9451La data de 26 februarie curent, în incinta Consiliului raional a avut loc ședința Comisiei raionale pentru Protecția Copilului aflat în Dificultate.
Membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă, având ca scop examinarea a 16 familii cu copii care necesită întreprinderea unor măsuri complexe de suport.
În cadrul ședinței s-au distribuit 54  mii de lei, pentru procurare carburanților, alimentelor, produselor igienice și încălțăminte.
S-a cercetat 4 cazuri a fost cu prelungirea plasamentului în instituție rezidențială și 3 cazuri cu privire la instituirea tutelei cu plata indemnizaţiei.
Audiind opinia părților interesați și examinând materialele prezentate, în rezultatul discuțiilor dintre membrii Comisiei pe IMG 9440marginea acestora și în urma analizei, Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a luat decizii în interesul superior al copiilor.

   
© Direcția Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului,or.Fălești